DET BÖRJADE MED EN KOMPAKTKAMERA...
6N3A9981.Felicia_edited.jpg

Så här går Fotograferingen till

                               

INGEN TIDSPRESS

Jag vill skapa personliga och berättande  bilder tillsammans med dig. En fotografering ska vara rolig och utan stress, ja helt enkelt en häftig upplevelse! ​Det är toppen om du vill lägga tid på fotograferingen och avsluta först när vi är riktigt nöjda! 

 BILDSTIL 
REKVISITA
MAKEUP

Inspireras gärna av mina och andras porträtt, men kom ihåg att ingen fotografering är den andra lik, så fundera över hur du vill att dina bilder ska se ut och vad du vill berätta! Kanske vill du ta ta med personlig rekvisita och ombyten för att få fram den rätta känslan? Eller vill du boka en professionell makeupartist för en lyxig helhetsupplevelse och ett fantastiskt resultat!?

​Efter fotograferingen ska bilderna framkallas digitalt och den delen är minst lika kreativ och viktig för att skapa fina bilder. Oftast är naturliga bilder det allra finaste, men de måste ändå alltid bildbehandlas med kontraster, färger osv för att komma till sin rätt.

 

Det händer dock ibland att jag retuscherar någon bild om det är så att någon kanske har fått en stor röd finne mitt på näsan just den dagen eller om du kanske kommer utifrån en kylig vinterdag och ha en ovanligt blåröd näsa. 

RETUSCHERING?

 

Om du gillar mina bilder och mitt upplägg mailar du enklast en BOKNINGS-FÖRFRÅGANBerätta lite om vad du tänker dig och när/hur du vill bli fotograferad. Tänk på att det oftast är ett par tre veckors väntetid. Antingen fotograferar vi sedan här i min studio på Hornstull, eller på annan plats.

BOKA FOTOSESSION
ABOUT
Me

DET BÖRJADE MED EN PRESENT

När jag fyllde sju fick jag en kamera! Jag blev förälskad och fotograferade ALLT vackert, tokigt och roligt som kom i min väg!

 

Det har förstås hänt en del sedan dess, men jag är lika fotogalen! Min man vägrar gå med på promenader om kameran är med. Gissa varför? Jo, jag stannar förstås hela tiden för att fota allt jag ser!

 

På bröllop och företagsevent handlar det också om att dokumentera allt som sker. Jag är upp och ner och överallt - för att fånga de viktigaste ögonblicken, de häftigaste vinklarna och det snyggaste ljuset. Jag smyger tyst som en skugga. Ju osynligare jag är desto bättre blir bilderna!

 

På andra uppdrag är det tvärtom! Jag styr fotograferingen åt en bestämd riktning, ger regi och skapar rätt omständigheter med ljus, bakgrund och retuschering för att få fram exakt det kunden vill ha! 

PROFESSIONELL FOTOGRAF PÅ HELTID

Efter några år inom media och pedagogik där fotografering ofta var en del - är jag sedan 2010 professionell fotograf på heltid. "On location" och i min egna studio vid Hornstull Stockholm fotograferar jag porträtt på främst artister, musiker och företag.

 

Jag vill fånga en liten äkta charmig del av personligheten och har därför jobbat fram en metod för att få folk att slappna av framför kameran. En del av knepet är porträttfotografering utan stress och att vi jobbar oss framåt tillsammans.

 

Storyn, ljuset och kompositionen skapar grunden för en bra bild. Levande berättande bilder med äkta känslor  vinner i längden. Jag attraheras även av former, färger och kontraster och driver egna små projekt där jag experimenterar med olika uttryckssätt som balanserar mellan konst och surrealistisk galenskap! Form och färg är även grunden i min bildbehandling där jag erbjuder retuschering och formgivning. 

Show More
CELEBRITIES
MEDIAFOLK
MUSIKER
KULTURPERSONLIGHETER

Fredrik Skavlan

Pieter Ten Hoopen

Fredrik Wikingsson

Ashkan Fardost

Filip Hammar

Lars Åke Wilhelmsson

Christer Lindarw

Lotta Bromé

Anders Timell

Peter Siepen

Danny Saucedo

Dalai Lama

Sara Edwardsson

Simon Davies

Tomas Cederlund

Love Derwinger

Roland Pöntinen

Matilda Paulsson

Bengt-Åke Lundin

Margareta Bengtsson

Matias Algotsson

Christian Lindberg

Håkan Hardenberger

Per Sjöberg

Duo Dialog

Magnus Grönlund

Dan Larsson

Jacob Högström

Tobias Ringborg

Joakim Jennefors

FÖRETAG

Art89

Artbob

Kanal 5

Tv 3

Nexiko Media

Cinemantrix

Röda Korset

Triton

Revery Stockholm

Impelment

Svensk Handel

Dentalakademin

Teaterförbundt

Musik på Slottet

Marimekko

Chartis

Serveringsproffsen

STO- CPH

Leaddesk

NK

NK - företagarförening

Cosmos Live

dB-Production

Istone

OTW

Lånegarderoben

Safilo Group

Sustanable Fashion Now

Galax

OLD

Uniforms for the dedicated

Meltwater Group

Business Result

ICA

Risk Pilot

Ida Wardenrud

Wellstreet

Ekefelt Management

Eurotroll

Stora Enso

Weber Shandwick

Hovet 

Fotograf Stockholm Falkuggla

 

Copyright © 2018. All rights reserved Falkuggla AB, Annika Falkuggla.