DET BÖRJADE MED EN KOMPAKTKAMERA...
6N3A9981.Felicia_edited.jpg
Wall Clock
INGEN TIDSPRESS

 

Jag vill skapa personliga och berättande  bilder tillsammans med dig. En fotografering ska vara en häftig upplevelse  utan stress. ​Det är därför toppen om du kan lägga tid på fotograferingen och avsluta först när vi är riktigt nöjda! 

VI SKAPAR BILDER TILLSAMMANS
 

Jag ser mig egentligen inte som fotograf, utan som en bildskapande artist med kamera och photoshop som redskap. Skapar "scener"där uttrycksfulla människor  gestaltar kontraster, känslor och stämningar. Porträtten blir på det sättet lite mer personliga och berättar mer om dem som förevigas.

 

Berättandet är aldrig helt mitt eget, utan det växer fram i samspelet med dem eller det jag porträtterar. Att lyssna in och känna av samt ge regi, är därför viktiga delar i mitt bildskapande.

 

Gör även många uppdrag utifrån bestämda önskemål, och anpassar då skapande för att lyfta fram kundernas budskap.

Du är en den viktigaste delen i bildskapandet!

Låt dig gärna inspireras av mina och andras porträtt, men kom ihåg att ingen fotografering är den andra lik, så fundera över hur du vill att dina bilder ska se ut och vad du vill berätta! Kanske vill du ta ta med personlig rekvisita och ombyten för att få fram den rätta känslan? Eller vill du boka en professionell makeupartist för en lyxig helhetsupplevelse och ett fantastiskt resultat!?

​Efter fotograferingen ska bilderna framkallas digitalt och den delen är minst lika kreativ och viktig för att skapa fina bilder. Oftast är jag ute efter en naturlig känsla, men photoshop är en del i mitt skapande och experimenterar på olika sätt för att stärka bildernas känsla. Det betyder inte att jag ändrar på ditt utseende utan det kan vara skuggor eller andra saker i bakgrunden jag vill mejsla fram för att fånga en viss stämning eller känsla.  

 

Visst gör jag även hudretuschering på beställda fashion jobb osv, eller om du kanske har fått en stor röd finne mitt på näsan just den dagen eller om du kanske kommer utifrån en kylig vinterdag och ha en ovanligt blåröd näsa!

RETUSCHERING?

DET BÖRJADE MED EN PRESENT

När jag fyllde sju fick jag en kamera! Jag blev förälskad och fotograferade ALLT vackert, tokigt och roligt som kom i min väg!

 

På bröllop och företagsevent handlar det också om att dokumentera allt som sker. Jag är upp och ner och överallt - för att fånga de viktigaste ögonblicken, de häftigaste vinklarna och det snyggaste ljuset. Jag försöker smyga tyst som en skugga. Ju osynligare jag är, desto bättre blir den typen av bilder.

 

På andra uppdrag är det tvärtom! Jag styr fotograferingen åt en bestämd riktning, ger regi och skapar rätt omständigheter med ljus, bakgrund och retuschering för att få fram exakt det kunden vill ha! 

IMG_7271.Fotograf.AnnikaDerwingerFalkuggla
IMG_7271.Fotograf.AnnikaDerwingerFalkuggla
press to zoom
PROFESSIONELL FOTOGRAF PÅ HELTID

Sedan 2010 professionell fotograf på heltid. "On location" och i min egna studio vid Hornstull Stockholm fotograferar jag kreativa porträtt på intressanta människor. Ofta artister, musiker, tv-folk, eller författare.

 

Har jobbat fram en metod för att få folk att slappna av framför kameran. En del av knepet är porträttfotografering utan stress och att vi jobbar oss framåt tillsammans.

 

Storyn, ljuset och kompositionen skapar grunden för en bra bild. Levande berättande bilder med äkta känslor  vinner i längden. Jag attraheras även av former, färger och kontraster och driver egna små projekt där jag experimenterar med olika uttryckssätt som balanserar mellan konst och surrealistisk galenskap! Form och färg är även grunden i min bildbehandling där jag erbjuder retuschering och formgivning. 

CELEBRITIES
MEDIAFOLK
MUSIKER
KULTURPERSONLIGHETER

Fredrik Skavlan

Pieter Ten Hoopen

Fredrik Wikingsson

Ashkan Fardost

Filip Hammar

Lars Åke Wilhelmsson

Christer Lindarw

Lotta Bromé

Anders Timell

Peter Siepen

Danny Saucedo

Dalai Lama

Sara Edwardsson

Simon Davies

Tomas Cederlund

Love Derwinger

Roland Pöntinen

Matilda Paulsson

Bengt-Åke Lundin

Margareta Bengtsson

Matias Algotsson

Christian Lindberg

Håkan Hardenberger

Per Sjöberg

Duo Dialog

Magnus Grönlund

Dan Larsson

Jacob Högström

Tobias Ringborg

Joakim Jennefors

FÖRETAG

Art89

Artbob

Kanal 5

Tv 3

Nexiko Media

Cinemantrix

Röda Korset

Triton

Revery Stockholm

Impelment

Svensk Handel

Dentalakademin

Teaterförbundt

Musik på Slottet

Marimekko

Chartis

Serveringsproffsen

STO- CPH

Leaddesk

NK

NK - företagarförening

Cosmos Live

dB-Production

Istone

OTW

Lånegarderoben

Safilo Group

Sustanable Fashion Now

Galax

OLD

Uniforms for the dedicated

Meltwater Group

Business Result

ICA

Risk Pilot

Ida Wardenrud

Wellstreet

Ekefelt Management

Eurotroll

Stora Enso

Weber Shandwick

Hovet