top of page
DET BÖRJADE MED EN KOMPAKTKAMERA...
IMG_Annika Falkuggla_edited.jpg
OM ANNIKA FALKUGGLA 
MB_Logotyp_farg_liggande.liten.jpg

Som fotograf med Mästarbrev och över tio års erfarenhet som kreativ porträttfotograf älskar jag att pendla mellan mina egna kreativa projekt, och av att forma exakt det mina kunder är ute efter. Jag brukar överösa mina uppdragsgivare med frågor för att forma ljus, färger och stämning så att det fångar uppmärksamhet och perfekt lyfter fram den rätta känslan och stämningen.

 

Det är egentligen bara fantasin som sätter begränsningar, men om jag ska vara ärlig så har jag nästan lite väl mycket av den varan och om jag får "leka" som jag vill kan bilderna få eget liv och bli. 

 

Jag fotograferar mycket artister och kreativa personligheter, men även en del inom tech-branschen. Får mina kunder från rekommendationer från andra som fotograferats osv. Har intervjuats i Radio P1 programmet Stil, samt i flera olika fototidningar osv, men har tyvärr nog varit lite av en doldis  i sociala medier osv (Hinner inte).

 

Jag har en kreativ bildstil, som brukar funka bra för konstnärliga själar.

 

Pris & upplägg

 • Fotografering i upp till fyra timmar (i studio, utomhus, eller på annan plats): 5900 kr plus moms.

 • En högupplöst & noggrant redigerad bild som du väljer ut ingår i priset och levereras i olika beskärningar och för format för att perfekt passa olika medier. 2 korr ingår i priset. 

 • Lågupplösta påseendebilder med vattenstämpel ingår i priset (alla bilder)

 • Vi har gott om tid att slappna av, ha kul, köra hög musik för rätt känsla och vara galet kreativa.

 • Vi hinner med flera olika ljussättningar, bakgrunder och klädombyten 

 • Vi hinner plåta både i studio och utomhus om du vill. 

 • Du får ett brett urval av bilder att välja från, bilder perfekta för olika sammanhang

 • Du får titta på bilderna under tiden och vi jobbar oss framåt tillsammans för riktigt snygga bilder med rätt känsla. 

 • I studion finns allt som du behöver; en glad och erfaren fotograf, professionell foto- och studioutrustning, belyst makeupstation, steamer, galgar, klädhängare, gott kaffe m.m. 

 • Du kan närsomhelst i efterhand beställa fler högupplösta redigerade bilder.

 • Pris per efterbeställd noggrant redigerad bild: 990 kr plus moms

 • Säker lagring på dubbla hårddiskar under obegränsad tid ingår i priset. Du kan alltså när som helst, beställa nya fräscha bilder för nya skivsläpp osv.. 

 • Fri användningsrätt av beställda bilder under obegränsad tid ingår i priset.

För bokning behöver jag dina fakturauppgifter. Jag har förskottsbetalning med betalning senast sista vardagen före bokad tid.  

 

Villkor vid bokning av fotografering

* Förskottsbetalning gäller för fotografering, samt vid separata bildköp om inte annat överenskommits.

* När du bokar Annika Falkuggla som fotograf, samtycker du till att hon som upphovsman får fotografera dig, samt ladda ner, bildbehandla, konvertera, skicka, lagra och använda bilderna på det sätt hon önskar.

* Du samtycker även till att Annika Falkuggla kan använda bilderna på sina kanaler, samt att hon får lagra bilder, ditt namn, adress och epostadress. Om du inte vill att Annika Falkuggla ska kunna använda bilderna är detta något ni måste komma överens om i god tid före fotograferingen. 

* Fotografen är alltid upphovsmannen och äger sina bilder, men du får fri användningsrätt under obegränsad tid om inget annat har avtalats. Din användningsrätt är inbakad i priset. 

* Enligt lag och gängse regler ska fotografens namn anges i alla sammanhang där det är möjligt.

Jag vill skapa personliga och berättande  bilder tillsammans med dig. En fotografering ska vara en häftig upplevelse  utan stress. ​Det är därför toppen om du kan lägga tid på fotograferingen och avsluta först när vi är riktigt nöjda! 

VI SKAPAR BILDER TILLSAMMANS
 

Jag ser mig egentligen inte som fotograf, utan som en bildskapande artist med kamera och photoshop som redskap. Skapar "scener"där uttrycksfulla människor  gestaltar kontraster, känslor och stämningar. Porträtten blir på det sättet lite mer personliga och berättar mer om dem som förevigas.

 

Berättandet är aldrig helt mitt eget, utan det växer fram i samspelet med dem eller det jag porträtterar. Att lyssna in och känna av samt ge regi, är därför viktiga delar i mitt bildskapande.

 

Gör även många uppdrag utifrån bestämda önskemål, och anpassar då skapande för att lyfta fram kundernas budskap.

Du är en den viktigaste delen i bildskapandet!

Låt dig gärna inspireras av mina och andras porträtt, men kom ihåg att ingen fotografering är den andra lik, så fundera över hur du vill att dina bilder ska se ut och vad du vill berätta! Kanske vill du ta ta med personlig rekvisita och ombyten för att få fram den rätta känslan? Eller vill du boka en professionell makeupartist för en lyxig helhetsupplevelse och ett fantastiskt resultat!?

​Efter fotograferingen ska bilderna framkallas digitalt och den delen är minst lika kreativ och viktig för att skapa fina bilder. Oftast är jag ute efter en naturlig känsla, men photoshop är en del i mitt skapande och experimenterar på olika sätt för att stärka bildernas känsla. Det betyder inte att jag ändrar på ditt utseende utan det kan vara skuggor eller andra saker i bakgrunden jag vill mejsla fram för att fånga en viss stämning eller känsla.  

 

Visst gör jag även hudretuschering på beställda fashion jobb osv, eller om du kanske har fått en stor röd finne mitt på näsan just den dagen eller om du kanske kommer utifrån en kylig vinterdag och ha en ovanligt blåröd näsa!

RETUSCHERING?
PROFESSIONELL FOTOGRAF PÅ HELTID

Sedan 2010 professionell fotograf på heltid. "On location" och i min egna studio vid Hornstull Stockholm fotograferar jag kreativa porträtt på intressanta människor. Ofta artister, musiker, tv-folk, eller författare.

 

Har jobbat fram en metod för att få folk att slappna av framför kameran. En del av knepet är porträttfotografering utan stress och att vi jobbar oss framåt tillsammans.

 

Storyn, ljuset och kompositionen skapar grunden för en bra bild. Levande berättande bilder med äkta känslor  vinner i längden. Jag attraheras även av former, färger och kontraster och driver egna små projekt där jag experimenterar med olika uttryckssätt som balanserar mellan konst och surrealistisk galenskap! Form och färg är även grunden i min bildbehandling där jag erbjuder retuschering och formgivning. 

DET BÖRJADE MED EN PRESENT

När jag fyllde sju fick jag en kamera! Jag blev förälskad och fotograferade ALLT vackert, tokigt och roligt som kom i min väg!

 

På bröllop och företagsevent handlar det också om att dokumentera allt som sker. Jag är upp och ner och överallt - för att fånga de viktigaste ögonblicken, de häftigaste vinklarna och det snyggaste ljuset. Jag försöker smyga tyst som en skugga. Ju osynligare jag är, desto bättre blir den typen av bilder.

 

På andra uppdrag är det tvärtom! Jag styr fotograferingen åt en bestämd riktning, ger regi och skapar rätt omständigheter med ljus, bakgrund och retuschering för att få fram exakt det kunden vill ha! 

CELEBRITIES
MEDIAFOLK
MUSIKER
KULTURPERSONLIGHETER

Fredrik Skavlan

Pieter Ten Hoopen

Fredrik Wikingsson

Ashkan Fardost

Filip Hammar

Lars Åke Wilhelmsson

Christer Lindarw

Lotta Bromé

Anders Timell

Peter Siepen

Danny Saucedo

Dalai Lama

Sara Edwardsson

Simon Davies

Tomas Cederlund

Love Derwinger

Roland Pöntinen

Matilda Paulsson

Bengt-Åke Lundin

Margareta Bengtsson

Matias Algotsson

Christian Lindberg

Håkan Hardenberger

Per Sjöberg

Duo Dialog

Magnus Grönlund

Dan Larsson

Jacob Högström

Tobias Ringborg

Joakim Jennefors

FÖRETAG

Art89

Artbob

Kanal 5

Tv 3

Nexiko Media

Cinemantrix

Röda Korset

Triton

Revery Stockholm

Impelment

Svensk Handel

Dentalakademin

Teaterförbundt

Musik på Slottet

Marimekko

Chartis

Serveringsproffsen

STO- CPH

Leaddesk

NK

NK - företagarförening

Cosmos Live

dB-Production

Istone

OTW

Lånegarderoben

Safilo Group

Sustanable Fashion Now

Galax

OLD

Uniforms for the dedicated

Meltwater Group

Business Result

ICA

Risk Pilot

Ida Wardenrud

Wellstreet

Ekefelt Management

Eurotroll

Stora Enso

Weber Shandwick

Hovet 

Du ska känna dig trygg när du bokar fotografering och här finns info du bör känna till.

Det viktigt att du känner till hur jag som fotograf hanterar dina personuppgifter och vad som räknas som personuppgifter.
 
En förutsättning för professionell fotoverksamhet är att fotografierna kan laddas ner, lagras, bildbehandlas och skickas till respektive kund via internet osv.

När du anlitar mig som fotograf - samtycker du därför samtidigt till att jag får fotografera, samt ladda ner, bildbehandla, konvertera, skicka, lagra och använda bilderna du själv väljer ut i mina kanaler, samt att jag får mejla och fakturera dig. 

Om du godkänner detta, behöver du inte göra något, och jag kan fortsätta att hantera dina personuppgifter säkert och betryggande tills vidare tills du ber mig radera dina dem. Om bilderna raderas försvinner dina möjligheter att återkomma om ändringar, nybeställningar osv. Även möjligheten att använda dem i en framtida fotoutställning eller fotobok försvinner om de raderas. 

 

Ta gärna en titt på min integritetspolicy här nedan och hör av dig om du har frågor. 

bottom of page